Vůně vyzrálých rozinek, s nádechem banánů, pozvolna přecházející do chuti kandovaného ovoce, to jsou jasné signály ideální zralosti hroznů, z nichž bylo vyrobeno toto víno. Plné tělo, vysoká extraktivnost a dlouhý závěr v tom jen utvrzují. Doporučujeme k sýrům s bílou plísní, smetanovým omáčkám, k pokrmům s bílým masem.
Víno zlatožluté barvy, s vůní červeného ovoce, mandlí, lískového oříšku a chlebovinky. Chuť je elegantní, bohatě extraktivní, mohutná, dlouhotrvající. Doporučujeme k výraznějším paštikám, k uzenému masu, uzeným rybám, k pečením, k sýrům s ušlechtilými plísněmi.
Vysoká vyzrálost hroznů vtiskla tomuto vínu nezaměnitelný charakter. Vůni po zralých máslových hruškách, jež v chuti přechází do kompotovaného stavu a střídá se z vůní a chutí kdoulového želé. Doporučujeme k hutným, kořeněným jídlům, k hustším polévkám.
Víno zlatožluté barvy, s vůní lipového květu, pomeranče a sušené meruňky. Chuť je plná, ovocná, s jemným minerálním podtónem a dlouhou perzistencí. Doporučujeme k huse, kachně a k zrajícím sýrům.
Víno zelenožluté barvy. S vůní grapefruitu, citronové kůry, s nádechem lipového květu, s jemnými tóny medu. Chuť je pikantní, plná, harmonická, se svěží kyselinkou v závěru. Doporučujeme k zeleninovým polévkám, k šunce, či vepřové pečeni.
Zlatožlutá barva se zelenkavými odlesky a pikantní ovocná vůně, s tóny akátového květu, zralého angreštu, s jemnou mineralitou, jsou typickými znaky tohoto Sylvánu. Chuť vína je mohutná, s bohatou strukturou, pikantně kořenitá, s dlouho doznívajícím chuťovým vjemem. Doporučujeme k drůbeži, vepřovému masu, ke smetanovým omáčkám.
Vino zlatožluté barvy, s intenzivní květinovou vůní čajové růže, skořice, liči, citrusů a vanilky. Chuť je výrazně kořenitá, plná, s příjemným zbytkem cukru, nižší kyselinkou a dlouhotrvajícím chuťovým vjemem. Doporučujeme k pečeným, ovocným, či kynutým dezertům, křenovému či rajčatovému salátu, ke zrajícím sýrům.
Vino je žlutozelené barvy, ve vůni s pepřnatými až hořkomandlovými tóny, v chuti svěží, se středním tělem, příjemně pitelné. Doporučujeme ke kuřeti, krůtě, pstruhu, štice, candátu, kuřecímu salátu, těstovinám alla bolognesse, alla carbonara.
Toto vino doslova ohromí vaše vjemy. Navnadí mohutnou odrůdovou vůní po citrusových plodech, kopřivách a listu černého bezu. V ústech potěší pestrosti a razantností chuťového projevu, kdy medový zbytkový cukr harmonizuje jarně svěží kyselina. Vše završuje mohutné tělo a svůdná příchuť po tropickém ovoci. Můžete podávat například ke kuřecímu masu nebo ovocnému dezertu.
Víno bohaté vůně po vyzrálých broskvích, banánech a opojných liliích. V ústech potěší svůdnou nasládlostí, příjemnou kořenitostí a líbivou příchutí po voňavém ananasu, svěžích nektarinkách a vyzrálé hrušce. Můžete vychutnávat například ke kuřecímu masu nebo asijské kuchyni.
Rosnička je často spojovaná s předpovědí počasí. Právě počasí má v každém ročníku rozhodující vliv na charakter vín. Vína, ve kterých je projev počasí nejvýraznější, nesou označení Rosnička zelená. Po přivonění zaznamenáte tóny po domácím zahradním ovoci připomínající meruňky a hrušky. V ústech potěší čistotou, harmonií, mohutností a délkou chuťového projevu. Příjemně ovocně působí víno i v chuti. Objevíte například zelené ryngle nebo pomerančovou marmeládu. Můžete podávat například ke kuřecímu masu nebo rybám.
Ledňáček jako symbol věrnosti, ale i ryzí čistoty vod, symbolizuje i způsob čisté výroby vína. To znamená zchlazení hroznů na 4 °C po dobu několika dnů (tzv. cryomacerace) a dále lisování, odkalení, kvašení - to vše čistě a za studena. Toto víno je ohromující od prvního přivonění až do posledního doušku. Ve vůni objevíte atraktivní tóny po tropickém ovoci a fialkách. V ústech je svěží, dravý, čistý a nabytý příchutěmi po citrusech, rynglích a angreštu. Můžete podávat například ke kuřecímu masu nebo rybám.
Vína označená nálepkou „ZELENÁ JEŠTĚRKA" latinsky LACERTA VIRIDIS jsou vyráběna z hroznů z viničních tratí, které jsou současně i teritoriem vzácné a velmi krásné ještěrky zelené. Ještěrka zelená se v České republice vyskytuje pouze v ekologicky čisté krajině. Toto víno zaujme atraktivní vůní po zelených banánech, hruškách a letních jablkách. V ústech je nádherně svěží, čisté s atraktivní příchutí po nektarinkách, rynglích a křupavém angreštu. Můžete podávat například k drůbežímu masu nebo rybám.
VOC ZNOJMO víno originální certifikace Výjimečně aromatická vybraná vína, při jejichž výběru se upřednostňuje originalita a původ vína, tedy Terroir. VOC ZNOJMO je prvním apelačním systémem v České republice! Toto víno jistě oceníte pro jeho bohatou ovocnou vůni po letních jablkách, citrusových plodech a rynglovém kompotu. V ústech potěší harmonií, čistotou a bohatostí chuti i typickou kořenitostí, pepřovostí a líbivými tóny po angreštu a zelené hrušce. Můžete podávat například ke kuřecímu masu nebo rybám.
Intenzivní granátová barva, aroma černého rybízu, lesních borůvek, s tóny tabákového listu a višňové marmelády, to vše přecházející do plné, mohutné chuti, dlouhé perzistence a sametového závěru. Doporučujeme k jehněčímu masu, ke zvěřině, kořeněným omáčkám, k tučným sýrům.
Vino je tmavě rubínové barvy s fialovými záblesky, s jemnou ostružinovou vůní, v chuti plné, ovocné s výraznější tříslovinou. Doporučujeme: k huse, kachně, vepřovému, k polotvrdým sýrům.
Vino tmavě rubinové barvy, s vůní pivoněk doplněnou tóny drobného bobulového ovoce. Chuť je lehčí, ovocná, harmonická, s jemnou tříslovinkou. Doporučujeme k drůbeži s tmavším masem - husa, kachna, k sýrům s bílou plísní.
Víno tmavě granátové barvy, s fialovými odlesky, s ovocně kořenitou vůní s tóny ostružin, višňového kompotu a lesního ovoce. V chuti hebké, plné, sametové s příjemnou tříslovinkou. Doporučujeme k vepřovému, jehněčímu masu, k pernaté zvěřině, k tvrdým sýrům.
Elegantní šumivé víno s čerstvou ovocnou vůní a bohatým jemným perlením. Vyrobené tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi.
Elegantní šumivé víno s čerstvou ovocnou vůní a bohatým jemným perlením. Vyrobeno tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi.
Všechna výše uvedená vína obsahují alergen č. 12 (oxid siřičitý a siřičitany)